Er was eens...

Een opa die samen met zijn vrouw de smederij van zijn ouders overnam en oma begon daarbij een winkel waar je van alles en nog wat kon kopen.

Spijkers, de “uitzet”, behang, gasflessen, kruiwagens, koloniale waren en stofjes. Er kwamen toeristen op de hooizolder slapen en ’s avonds aten zij met-de-pot-mee met de grote kinderschare.

Wij schrijven anno 1911.

Het jaar dat Eli Heimans, de bioloog, een prachtig boekje schrijft “Uit ons Krijtland” over dit geweldige Geuldal met zijn prachtige flora.
Vanaf die tijd heeft Epen zich ontwikkeld als een toeristendorp.
In “De Smidse” daarentegen, is de tijd een beetje stil blijven staan.

Cecile Bessems, inmiddels alweer de 4e generatie Bessems, neemt in 1988 “De Smidse” over van de tantes Mina en Trees. Onder haar hoede krijgt De Smidse steeds meer bekendheid als pleisterplaats voor de wandelaar, fietser en natuurliefhebber.

In 2007 neemt de 5e generatie Bessems het roer over. Yvo en Pauline, Ruud en Monique zullen met hun team ervoor zorgen dat “De Smidse” als vanouds een plekje blijft waar het goed toeven is. Waar je bijna altijd buiten kunt zitten, in het zonnetje of binnen in de kneuterige herberg. Waar je lekker kunt slapen tussen bloemetjesbehang en kunt eten waarover nagedacht wordt.

Het voelt bijna als bij oma op de schoot. 
Laten we dat proberen zo te houden met z’n allen, geen hectiek, rustig genietend van alles wat er om je heen gebeurt, even een beetje terug naar af… en alles komt goed!

Vergaderen, bespreken, ontmoeten, presenteren

Als er dan toch gewerkt moet worden, waar kan dat dan beter dan in de gemoedelijke sfeer van onze Herberg?

Onze bijzondere locatie leent zich bij uitstek voor een inspirerende vergadering of bedrijfspresentatie.

Een stuk lekkere vlaai bij de koffie? Een kop soep, belegde broodjes of een lekkere salade?

Vraag gerust naar de uitgebreide mogelijkheden!

Een reservering aanvragen voor een vergadering of presentatie?